Този сайт е с предназначението да бъде мой личен блог, където смятам да публикувам теми, касаещи моята работа и хоби. Както вече споменах в страницата за мен, моите интереси са свързани с уеб дизайн, SEO и фотография.

Темите, които смятам да развия тук, свързани с уеб дизайна ще бъдат насочени предимно към новините от разработчиците на софтуер за дизайн. Разбира се бих могъл да издам и някои тайни и нови тенденции, които навлизат в уеб дизайна като практики. Все пак не мисля да давам практически уроци по уеб дизайн или да указвам с някакви конкретни примери, защото сайтове за дизайн и уроци има много и са добре написани. Моята идея е просто да споделям за всичко ново от света на уеб дизайна, което научавам.

Що се отнася до оптимизацията за търсачки с абревиатурата SEO (Search Engine Optimization) тук вече бих наблегнал на конкретни съвети за подобряване на страниците и уеб сайтовете ви съобразно последните изисквания и стардарти. Понеже процесът на оптимизация е много сложен и отнема доста време, затова смятам да пиша кратки статии и съвети, свързани с конкретна област от SEO практиките. Наистина тази сфера е необятна и именно затова се грабва все повече моето внимание, независимо дали става дума за правилно писане на код, правилно структуриране на страници или качествено съдържание. Надявам се да бъде интересно и на вас.

А сега малко и за фотографията. Тя е моя страст от невръстно хлапе, когато нарамил лентовия фотоапарат на баща ми (Zenith EM) гонех пеперуди и залягах из цветята, търсейки красив кадър. В този блог място ще намерят такива красиви кадри, уловени от моя обектив.

Надявам се разглеждането, четенето и разходката из страниците на моя блог да ви бъдат интересни и приятни.

Станимир Каравеликов

[wd_contact_form id=“1″]