Thumbelina playingЕто как моята котка ми помага в оптимизацията на сайтове. Пък понеже сте попаднали на SEO блог, ще споделя още един полезен съвет, свързан с оптимизацията за търсачки (SEO). Този път ще засегна темата за оптимизация на видео съдържание. Да, едва ли повечето от вас са се замисляли, че има такова нещо, пък какво остава да решат, че то им е необходимо при изграждането на цялостна онлайн маркетингова стратегия. Но все пак

оптимизацията на видео е един важен SEO инструмент

Една от предпоставките да оптимизирате видео за YouTube е, че има вероятност видеото да излезе в органичните резултати на Google, т.е. тези от нормално търсене. Това може значително да увеличи прегледите на вашето видео, а ако целта ви е повече хора, гледали видеото да влязат в сайта ви, това е начинът. В някои случаи е по-лесно да изведете видео в първите десет резултата от търсенето, т.е. на първа страница, отколкото вашия уеб сайт. Ето защо си струва да прегледате

няколко съвета за оптимизация на видео

Когато собствениците и уебмастърите работят по даден онлайн проект и неговата видимост в пространството, те често подценяват потенциала на видео съдържанието и видео оптимизацията. Така както се прави оптимизация за уеб сайт, може да се направи и оптимизация за видео съдържание в YouTube, което да помогне на видеото да се индексира от Google, а защо не и да излезе в топ 10 резултатите.

Няколко съвета за видео оптимизация.

Авторите на видео съдържание, които използват YouTube, разбират поне малко от ключови думи и как те работят, могат да добавят значително предимство за техните видео файлове и достъпа им до широката публика. Има различни техники за избор на ключови думи, а един от тях е инструмента на Google. Ако го ползвате за проучване на ключови думи за оптимизация на уеб сайт, същото можете да направите и за видео съдържание. Ако пък не сте го чували до сега – просто го отворете, напишете няколко реда ключови фрази и вижте кои биха ви донесли повече трафик. След това използвайте точно тях при оптимизация на вашето видео.

Оптимизация на видео в 3 лесни стъпки

Когато създадете и качите видео в YouTube, има няколко важни момента, на които трябва да обърнете внимание. Това ще ви даде предимство за вече споменатите топ 10 резултата в Google.

1. Заглавието на видеото трябва да съдържа най-подходящата ключова фраза, която сте открили при проучването на ключови думи. Постарайте се тази фраза да е колкото е възможно по-близо до началото на заглавието.

2. Описанието на видео клипа трябва да бъде колкото е възможно по-пълно. Включете и ключовите фрази от проучването в описанието по такъв начин, че те естествено да се вписват в текста, а не да изглеждат като нарочно внесени.

3. Таговете на видео клипа трябва да съдържат различни комбинации на ключовите фрази, включително и индивидуални ключови думи.

Какво ще ви помогне горното за оптимизация на вашето видео?

В заключение мога да кажа, че тези съвети сигурност драстично ще увеличат успеваемостта на вашия уеб сайт в дадена област, когато използвате като SEO инструмент видео споделянето в YouTube. Уебмастърите, които искат да постигнат дори по-добри резултати, ще трябва освен гореспоменатите съвети за оптимизация на видео, да вземат под внимание и изграждането на линкове.

Пример за видео оптимизация

Ето един пример как това видео с моята котка Палечка може да бъде видяно в топ 10 резултатите на Google за ключова фраза Thumbelina playing и всъщност това е приносът на Палечка в оптимизацията на сайтове.

http://wws.karavelikov.com/za-saita