Ping.fm logo

Ping.fm лого

Наскоро реших да разширя възможностите си за разпространение на мислите си (както казват из социалните мрежи – what is on my mind). Замислих се, че би трябвало да има и по-лесен начин от това да се логвам персонално в Twitter, Facebook, LinkedIn, Google Buzz и т.н. И да – начин има и при това много лесен – през Skype! Колкото и странно да звучи, общувам си с интернет 🙂

Разбира се, за да пишете по-интелигентно ще трябва да ползвате някои хитринки, а ако искате да пуснете снимки на стената на Facebook ще трябва да го направите от акаунта си, както и разни по-персонализирани неща из другите социални мрежи. Но все пак това е доста универсален начин за бързо разпространение на нещо интересно, независимо дали сте го написали в блога си, видяли сте го някъде или ви е хрумнало ей така.

Все още тествам резултатите и засега фактите са следните:

  1. За да публикувате през Skype трябва да си създадете акаунт в Ping.fm
  2. Там активирате колкото социални мрежи имате (Facebook, Twitter, Delicious, LinkedIn…)
  3. Пак там активирате профил за скайп и ще ви дадат код за потвърждение
  4. В самия скайп добавяте бота на Ping.fm и му пращате кода
  5. Готово – пишете на бота, той ще публикува вместо вас там, където сте указали (вж.2.)

Разбира се Ping.fm предлага още доста възможности за публикация на съобщения, не само през Skype. Има и още варианти за лесно споделяне като през SMS, email, iGoogle, WAP, iPhone и т.н. като броят им расте непрестанно.

А вие как споделяте из социалните мрежи?