НЛО над Пловдив

НЛО над Пловдив

Извънземни или не, неиндетифицираните летящи обект присъстват под някаква форма в нашия живот. Факт е, че все повече случаи на НЛО се появяват в интернет. Ставаме свидетели ако не на самите обекти, то поне на всякакви снимки и видео на НЛО от всички точни на света, споделени в пространството.

Аз самият не веднъж съм се сблъсквал със странни летящи обекти, но досега нямах възможността да ги заснема. До вчера, когато поредното НЛО се появи над Пловдив, буквално в целия си блясък, а аз имах минимално време да го заснема. Ето и снимките на НЛО-то с малко допълнителна обработка и разсъждение.

Всъщност снимката на НЛО е една, а останалото са дигитално обработени варианти на същата, с цел да се покажат по-ясно някои детайли от летящия обект.

Но ако трябва да започна с малко предистория, тя би звучала така… С жена ми си гледахме телевизия и около 23:30 в периферното ми зрение попадна ярка оранжева светлина, летяща по небето. Споменах на жена ми и в първия момент помислихме, че е самолет. Но… светлината бе много ярка и непрекъсната, скоростта на движение на обекта бе висока, посоката не съвпадаше с въздушните коридори, следователно не беше самолет. Всички тези разсъждения траеха по-малко от секунда, при което и двамата се втурнахме към терасата за по-ясен поглед върху летящия обект. След още секунда вече сменях обектива на фотоапарата и тичайки отново към терасата, настройвах опциите за по-добра снимка. Едно недоглеждане и крайният резултат беше 10 секунди експонация, което е прекалено много за заснемането на подобен бързо движещ се обект. Аз вече бях натиснал спусъка, стремейки се да фиксирам НЛО-то в кадър и чак тогава видях 10-те секунди. Съответно спрях фотоапарата, за да не преекспонирам и докато го пусна отново, летящия обект вече бе напуснал видимата от нашата тераса част от небосвода.

В крайна сметка се получи това:

НЛО и улични лампи

НЛО и улични лампи

Поради фактът, че инцидентно бях пуснал на 10 секунди експонация, вместо желаната точка (летящия обект), при мен се получи линия, описваща трептенията на ръката ми. В началото взех това за грешка и се ядосах на недоглеждането си, но след като качих снимката в компютъра се оказа, че така мога да видя детайли, които иначе не биха били видими.

Примерно забелязва се, че обектът свети с централна и периферна светлина, която иначе се вижда като точка. Освен това се забелязва и непрекъснатото светене на аурата около него. Забелязва се, че през определен интервал, по-малък от 1 стотна от секундата, централната светлина угасва и това угасване трае неизмеримо малко време, примерно под 1 хилядна от секундата.

Но за да не задълбавам повече в детайли, пускам просто обработка на снимката на това НЛО, пък вие си правете изводите.

Виждали ли сте подобен летящ обект?