Real Hide IP - скрийте се!

Скрийте се!

Спрях се на Real Hide IP и реших да напиша едно ревю за този софтуер, за да дам възможност на маниаците на тема интернет да се защитят в известна степен от нахалните сайтове и хакери, които следят къде се намирате, ровят лична информация за вас и т.н. Ако се чудите защо трябва да се криете от сайтовете, които посещавате, отговорът е много прост – за да не знаят къде сте.

Ето и млко предисловие за някои от техниките на злонамерените сайтове. Това, което използват те е да се докопат всячески до вашата лична информация, да предвидят желанията и интересите ви и по този начин да ви обсипят с „подходящи“ реклами и килограми спам. А това е досадно!

Един от начините това да стане е като проследят къде е ходило вашето IP по сървърите из интернет, защото много от тях записват тази информация. След това тези злонамерени сайтове правят кратък анализ на база посетените сайтове и почват да ви зареждат с реклами, подходящи за вас (според тях). А това е най-безобидната част!

Решението срещу посегателство върху вашата информация е Real Hide IP – софтуер за промяна на вашия IP адрес с фалшив, който може да бъде позициониран на практика из целия свят.

Но има и още нещо и то е свързано със SEO анализ на SERP (позиционирането на сайт в търсачките по ключови думи). Особено удобно е при оптимизация на сайт с международен достъп да можете да видите как би се показал той ако го търсите от Великобритания примерно. С помощта на Real Hide IP това вече няма да е проблем – просто избирате IP-то ви да бъде от Великобритания и вече сте там. Поне в интернет телепортацията вече е възможна.

Днес тествах Real Hide IP под Windows 7 64bit и резултатът е повече от задоволителен – за миг се озовах в САЩ и проверих как се вижда моя блог от там. Ето и няколко екрана на програмата, за да видите колко лесно и приятно се работи с нея:

Real Hide IP - Основен екран

Основен екран

Real Hide IP - Скрито IP

Скрито IP

Както се вижда от двете картинки, скриването на вашия IP адрес става много лесно само с натискането на бутона Hide IP. Миг след това от САЩ вече ще се намирате в Германия, както е показано в примера. Разбира се можете да зададете с най-долната отметка вашия IP адрес да се сменя на всеки 10 минути (или колкото желаете), което ще повиши нивото на сигурност срещу атаки.

Друго, което можете да направите е да изберете предпочитана държава, където искате да се намирате. Ех, да беше така и в реалността!

Сега като се замисля се сещам и за още едно полезно приложение на Real Hide IP, а именно свалянето на файлове от съвъри като RapidShare. Всеки е чувал за този сървър и много потребители споделят чрез него файлове с приятели и фенове. Знаете също, че ограничението е да се сваля по един файл през определено време, а за повече се заплаща. Сега с помощта на Real Hide IP можете да сваляте няколко файла едновременно, защото не могат да засекат кое IP кой файл сваля.

Е, надявам се програмката да бъде полезна и на вас, както и информацията, която ви предоставих.

Ако искате да свалите демо версия или да си закупите Real Hide IP, можете да посетите нейния официален уеб сайт www.real-hide-ip.com