Skype умира...

Skype умира...

Както всеки професионален софтуер, Skype също претърпява промени, подобрения и развитие. Така  днес разработчиците на Skype пуснаха нова версия и обновение на техния масово използван комуникатор. Е, да ни е честита промяната и… бъговете с нея.

Какви бъгове срещнахме до момента и как да се справим с тях…

Още с предишната версия и обновяване разработчиците на Skype допуснаха една голяма грешка (подобрение), като решиха да оставят основния прозорец на програмата постоянно активен без опция за скриване в системния трей (до часовника). Този проблем особено добре си пролича при всички потребители с платформа Windows 7. След дълги ровения из форуми и дискусии по цял свят, най-накрая проблемът бе решен от самите разгневени потребители. Пуснете програмата в режим на съвместимост с Windows Vista и О, чудо! Работи нормално! За тези, които не са се сблъсквали със пускането на режим на съвместимост ще обясня. Кликате с десен бутон върху основния (.exe) файл на програмата в папката, където е инсталирана. След това избирате Properties и от там отивате в таб Compatibility. Избирате отметката Run this program in compatibility mode for: и от падащото меню избирате Windows Vista. Натискате ОК и се надявате всичко да тръгне нормално.

Проблем №2. След днешното обновяване Skype съвсем отказа да работи под Windows 7. Започвам да се питам дали разработчиците на този софтуер не се мразят с Microsoft или просто не си доглеждат работата и бързат с обновленията. Симптомите са: на пръв поглед програмата работи нормално, но след проба за дискусия разбирате, че всъщност водите монолог, като нито едно съобщение не пристига отсреща, нито някой може да ви пише.

Понеже този проблем тотално ме ядоса, реших, че няма да уважавам работата на екипът от Skype и ще си карам със стара версия, която знам, че работи… Докато и тя не спре, когато обновят параметрите на сървърите си, както стана с ICQ. Засега работи.

Ако някой има нужда и не знае от къде да си намери стара версия на Skype (4.1 работи стабилно), да драсне едно писъмце или коментар и ще му изпратя Portable вариант.