Гадни фарове

Гадни фарове

Много се дразня на безотговони шофьори, които карат с високи, изгорели, различни, заслепяващи и т.н. фарове! Не е много трудно да приведете фаровете си в изправност, обаче явно се иска капчица интелигентност, за да се случи това. А най-много ме е яд, че ме глобиха точно заради фаровете, щото съм бил пуснал фарове за мъгла, а мъгла нямало! Но има дупки, (не)уважаеми господа полицаи!  Дано 20-те лева, които преведох към вашето минимистерство да отидат за поправката на лунния пейзаж тук на земята така, че да не се налага да пускаме де що фар имаме, за да сме сигурни, че няма да ударим картера, да скъсаме носач и т.н. Халал да са ви, но нека санкциите бъдат за всички безотговорни шофьори на пътя, които заслепяват всячески останалите!

Другият фрапантен и заслепителен случай е когато почнат кьораво и сакато да си слагат ксенони на фаровете. Хора, ксеноните не са предназначени за Golf 2, а са предвидени за определен тип рефлектори и фарове с лупи и когато сложите такива крушки на старите каруци, които карате, се получава така, че светлината не се насочва и заслепявате всички срещу вас. После казвате, че много ви светят фаровете. Глупости, просто не са насочени, а заслепяват!

Аз примерно не съм сложил ксенони, въпреки че фаровете ми са с лупи и предполагат доброто насочване на светлината.

Osram nightbreaker

Osram

Аз съм си поставил едни много добри крушки, които ми дават достатъчно силен и плътен лъч светлина. Препоръчвам ги на всеки, който иска да вижда добре, без да заслепява всички останали на пътя. Крушките са OSRAM NIGHT BREAKER и съвсем не са скъпи – около 12лв. за брой. Не правя реклама, тъй като нямам нищо общо с тези крушки, освен че ги ползвам, така че приемете това като съвет.

Освен това вземете да спрете поне веднъж срещу стена (не в нея) и да видите къде попада снопа светлина от фаровете ви. Едва ли всички сте ловджии, които светят с единия фар в земята да се пазят от змии, а с другия в небето да търсят гъски. А ако сте такива, ходете в гората, а не по пътищата!

Само за една вечер заради подобни селяци, хлапаци и простаци на пътя изказах толкова много благодарности към майките им, колкото не съм изказвал през целия си живот извън пътя!