Молитвено колело

Молитвено колело

Споделям нещо, което получих в личната си поща. Наистина не знам кой е дал началото на това писмо и каква е била неговата цел, но смятам, че думите, които ще прочетете в следващите няколко реда ще ви накарат да се замислите какви ги вършим всъщност и къде по Пътя сме се изгубили. Може да се учудите от написаното предвид основната насоченост на блога ми към оптимизацията, но все пак това ми е личния блог и в него смятам да публикувам всякакви размисли, които считам за нужно да бъдат споделени. Такова е и следващото писмо…

МОЛИТВЕНО КОЛЕЛО

Значението на молитвеното колело е, когато получиш това съобщение, да се помолиш за човека, който ти го е изпратил. Това е всичко, което трябва да направиш.

Ще те помоля: не спирай това колело. От всички възможни подаръци, Молитвата е най-добрата. Тя не струва нищо и носи прекрасни награди. И въпреки това много хора изтриват това съобщение само като прочетат заглавието. Нека Бог да те благослови и да те пази.

Надявам се, че ще бъдеш благословен като мен, след като прочетеш следната история.

Един ден Сатана и Иисус разговаряха. Сатана беше се върнал от Едемската градина, и се смееше със пренебрежение:

– Да, Господи. Току-що се преумножиха моите последователи там, на земята. Устроих им капан, използвах стръв, на която не могат да устоят. Всички се хванаха!

– Какво ще правиш с тях?

– Ще се забавлявам – отговори Сатана. – Ще ги науча да се женят и развеждат, и как да се мразят, да злоупотребяват и да се обиждат, и разбира се да пият и пушат, ще ги науча да измислят пистолети и бомби, за да се унищожат взаимно. Наистина ще се забавлявам!

– Какво ще направиш с тях, когато ти омръзнат? – попита го Иисус.
– Ще ги убия!
– Колко искаш за тях?

– Ти не обичаш тези хора. Те не са добри. Защо са ти? Ти ще ги вземеш и те ще те намразят. Ще ти се изплюят в лицето, ще те прокълнат и убият. Ти не би искал такива хора!

– Колко? – попита Иисус отново.

– Всичката Ти кръв, сълзите Ти и животът Ти.

– Готово !

И Той плати исканата цена.

Не е ли удивително колко лесно е да се презира Бог и после да се питаме, защо светът отива към ада?

Не е ли странно как някой може да каже: Аз вярвам в Бог и да продължава да следва Сатана?

Не е ли странно, че изпращаме хиляди вицове чрез електронна поща,  но когато започнем да изпращаме съобщение, което се отнасят за Бога, мислим дълго, преди да го споделим?

Не е ли странно, че когато дойде време да препратиш това съобщение, нямаш смелостта да го изпратиш на всички абонати от твоя списък,
защото се притесняваш от това, което ще помислят хората за теб.

Не е ли удивително, че хората се тревожат повече за това, което
другите ще си помислят, отколкото какво Бог мисли за тях.

Молитвено колело – нека видим дали дяволът може да го спре!