Adobe Creative Suit 5

Adobe Creative Suite 5

Дългоочакваният комплект софтуерни приложения на Adobe, наречен Creative Suit 5 вече е на пазара. Включва в себе си над 150 нови функции и подобрения. Вярвам, че всеки дизайнер би се зарадвал да се сдобие с новата версия на пакета.

Ще разгледам накратко подобренията в някои от приложенията под пакета Adobe® Creative Suite® 5 Design Premium, предназначен специално за уеб и графичен дизайн.

Adobe Photoshop CS5 Extended

Adobe Photoshop CS5 Extended

Реалистични ефекти за рисуване с четка

– Реалистични ефекти за рисуване с четка – Рисувайте с лекота с четката, която все по-реалистично представя резултата на истинска четка. Смесвайте цветовете на снимките, използвайте настройките на четката като на формите (shapes) с дължина и твърдост на косъма или добавете няколко цвята едновременно на една четка, за да ги смесите в цветове по работния ви плот.

Adobe Photoshop CS5 Extended

Лесни 3D форми

– Лесни 3D форми – Създайте впечатляващи 3D лога и рисунки от всеки текстов слой, селекция или маска със свойството Adobe Repoussé в Photoshop CS5 Extended. Завъртайте, обръщайте, оформяйте и издувайте творенията си, след което добавете различни материали като хром, почва или трева, за да постигнете уникален резултат.

Adobe Illustrator CS5

Adobe Illustrator CS5

Флуидно-векторно рисуване

– Флуидно-векторно рисуване – Комбинирайте възможностите на рисуването с корекциите и скалите на векторите. Рисувайте свободно с вектори, които пресъздават рисуването с четка от реалния свят, чрез контролиране на плътността и формата на четката както при формите (shapes). Всичко това в Illustrator CS5.