Instagram + FacebookИнстаграм все повече навлиза като социална мрежа на пазара, заедно с увеличаването на умните джаджи като смартфони и таблети. И сега остава въпросът

Как да синхронизираме Инстаграм и Фейсбук?

И докато свързването на личен профил в Instagram с личен профил във Facebook не е особено трудна работа, то свързването на Инстаграм със страница във Фейсбук е малко по-особено и изисква малко по-дълбоко ровене в настройките на приложението на Instagram на телефона ви.

И преди да ви кажа как точно става, ще дам един съвет – не го правете.

Защо? Ами проблемът е във Фейсбук и причината е същата, поради която не свързвате и Twitter директно с Facebook. Става дума за алгоритъма на Фейсбук, наречен Facebook edgerank. Този алгоритъм следи за външни за Фейсбук линкове като потенциални канали за оттичане на потребители и намалява техния ранк. Това води до момент, в който все по-малко хора ще виждат вашите снимки, публикувани от Инстаграм директно във Фейсбук. Това пък води до по-нисък рейтинг на Talking About This, а пък това намалява като цяло достъпността на постингите ви във Фейсбук в близко бъдеще. Накратко:

Фейсбук не обича конкуренцията и прави всичко възможно да я спре.

Друга причина, поради която да не пускате директно снимките си от Инстаграм във Фейсбук е, че хората, които сте тагнали в Инстаграм, няма да се пренесат във Фейсбук. А пък тагването на хора си е един добър похват за трупане на фенове 🙂

И все пак – нека свържем Инстаграм с Фейсбук.

Вземете устройството (телефон или таблет), където е инсталирано приложението на Инстаграм. Уверете се, че сте се логнали и във Фейсбук и страниците, които управлявате във Фейсбук, преди да продължите.

Стъпка 1: Влезте в приложението на Инстаграм с акаунта, от който искате да публикувате снимки във Фейсбук. След това се логнете и в личния ви профил на Фейсбук.

Стъпка 2: Отворете отново Инстаграм и цъкнете върху таба, намиращ се долу в дясно (иконка, приличаща на вестник). От отворилата се страница изберете зъбното колелце горе в дясно. В последната версия за Android колелцето е заменено с три точки една под друга.

Instagram + Facebook 2

Стъпка 3: Цъкнете върху бутона „Share Settings“.

Instagram + Facebook 3

Стъпка 4а: Цъкнете върху бутона „Facebook“. Сега ще трябва да се логнете в профила си във Фейсбук. Следвайте стъпките. Възможно е да ви се отвори Фейсбук страница, а след това отново да се върнете в Инстаграм. Даже може това да стане два пъти. Не пипайте нищо, просто оставете да си свърши работата.

Instagram + Facebook 4

Стъпка 4б: Цъкнете „No“, за да не споделяте и нещата, които сте харесали в Инстаграм с приятелите си във Фейсбук. Освен ако не искате това да се показва де. Все пак приятелите ви в Инстаграм вече виждат тези неща, така че не е тайна какво харесвате.

Instagram + Facebook 5

Стъпка 4в: На тази стъпка всъщност не трябва нищо да правите, а само да се уверите, че „Facebook“ бутона е син и показва името на профила ви.

Instagram + Facebook 6

До тук успяхте да свържете Инстаграм с личната ви стена във Фейсбук. Ако желаете да публикувате не на стената си, а на управлявана от вас страница, продължете със стъпка 5.

Стъпка 5: Цъкнете бутона „Facebook“ и там ще видите по подразбиране „Wall (Default)“.

Instagram + Facebook 7

Стъпка 6: Цъкнете върху „Wall (Default)“ и сега ще се отвори списък с всички страници, които управлявате във Фейсбук. Изберете страницата, на която искате да се публикуват снимките, които споделяте в Инстаграм.

Instagram + Facebook 8

Стъпка 7: Сега идете горе в ляво и цъкнете върху „Facebook“, “Sharing”, “Options”, и “Profile” и ще се върнете отново в профила си в Инстаграм. Сега е време за тестове!

Ако нещата не се получат излезте от Instagram и Facebook приложенията, деинсталирайте ги и отново ги инсталирайте. След като инсталирате отново и двете приложения, рестартирайте телефона. След това влезте отново в приложенията на Instagram и Facebook и повторете горните стъпки. При мен стана без проблеми от първия път, но все пак се случва да се объркат нещата и това е решението.

Стъпка 8: Моля ви, недейте да мързелувате и да пускате всяка една снимка от Инстаграм във Фейсбук. Отегчително е, когато двете платформи (че и Twitter) показват едно и също съдържание. Освен, че това намалява достъпността към страницата ви във Фейсбук (както споменах по-горе), това ще направи постовете ви във Фейсбук една голяма бъркотевица от „@“ и „#“ знаци…

Съвет: Публикувайте 1-2 от 10 снимки от Инстаграм във Фейсбук.

Надявам се, че статията ви е била полезна. Все пак ако имате мнение, срещнете трудности или имате въпроси – оставете един коментар. Можете да ми пишете и в Twitter или Instagram.

Ето го и крайният резултат от моя телефон:

Instagram sharing

Останалите снимки са взети от www.fredvanschie.com и служат само за пояснителен характер към темата.