Gravatar

Gravatar

Забелязвам, че много активни потребители и блогъри не използват възможността да се идентифицират визуално чрез уникалната система Gravatar. Всъщност може би много от вас не са чували или не знаят за какво им е тоз граватар. Gravatar означава Globally Recognized Avatar и както гласи неговия превод – предназначен е за аватар с глобално разпознаване. Казано по-достъпно имайки регистрация там всеки път,  щом коментирате в сайт или блог, поддържащ Gravatar, вашият аватар ще бъде приложен към коментара ви.

Ако се чудите защо ви трябва това, ще ви кажа, че днес потребителите, блогърите и спамърите стават толкова много, че без визуална идентичност трудно бихте намерили собствените си коментари в гората от такива. Освен това е по-гъзарско 🙂

Регистрацията всъщност е много лесна и не отнема време. Просто попълнете вашия мейл в полето и следвайте инструкциите. В резултат получавате акаунт на сайта на Gravatar, където можете да добавите изображение и да го вържете с ваш мейл адрес. Така всеки път щом коментирате някъде и посочвате този мейл адрес, вързаното към него изображение ще съпътства вашия коментар. Не е нужно да правите нищо повече, то просто си излиза автоматично. Винаги.

Още едно предимство на Gravatar е, че поддържа възможността да добавите повече от един мейл адрес в акаунта си, както и повече от едно изображение. Така с един акаунт можете да прибавите няколко идентичности към вашата личност, които ще се отличават с мейлите, които ползвате при коментари.

Хубавото на всичко това е, че е безплатно, универсално и лесно. Прилагам и клипче от официалния сайт, за да се ориентирате в процеса на създаване на вашата универсална идентичност.

Надявам се да намерите тази информация за полезна и да се престрашите да бъдете уникални. Ще се радвам и на едно „Благодаря“ в коментар Cool